Születésnapi gasztroparti

Születésnapi gasztroparti

Születésnapi gasztroparti

 

Születésnapi gasztroparti a házigazda kedvéért.

A Szerethető Zöld Ház házigazdájának, Tibornak a szenvedélye a főzés, a bor, szóval minden, amit ma olyan 'trendin' gasztronak nevezünk. Szereti a családját és a barátait, ezért nem is kérdés, hogy minden évben a szülinapja közeledtével lázas szervezésbe kezd, hogy egy olyan eseményt szervezzünk meg közösen, ahol mindez egy helyen együtt van.

Az idei évben először barátunk: Németh Ádám, gasztro kreatív, Magyar Konyhafőnök 2016 cím birtokosa állította össze a szombat esti vacsora menüt. Különösen fontos, hogy a meglévő, házi alapanyagokhoz és a TiBorok Pince (Tibor és Tibor) minőségi kézműves boraihoz állította össze. Ezeket a borokat a két borász döntése alapján kereskedelmi forgalomban nem lehet megvásárolni és nem is tervezik ezt a jövőben sem. A borokat csakis a Szerethető Zöld Ház rendezvényein lehet fogyasztani egy-egy tematikus program keretein belül. 

A családi eseményen összesen 22-en vettünk részt, valaki már csütörtök este érkezett, valaki szombat délben, de szombat koradélután már teljes volt a létszám.

"Család & barátok, jó étel & jó ital, az életélvezete" - ez a Szerethető Zöld Ház fő mottója, olyan eseményeket, programokat lehet nálunk szervezni, (vagy akár mi is megszervezzük,) ahol ez a négy dolog összhangban van. Célunk, hogy a vendégeink  családjai és barátai jól érezzék magukat és közös élményeket szerezzenek, amelyet akár évek múlva is emlegetnek. Akik egy ilyen eseményre érkeznek vagy saját maguknak szeretnék ezt a házban megrendezni, minden a házban adott kreatív lehetőséget és inspirációt megadunk, hogy zökkenőmentesen és élvezhessék az ittlétet. Terveink szerint a Kreatív Gasztroműhely programjai is ennek ad majd igazi otthont, amelynek kialakítása még folyamatban van.

Ez a szülinapi gasztro parti azon kívül, hogy hangulatos, családias és minőségi finom ételekkel és borokkal volt fűszerezve nagyon tanulságos volt számunkra, házigazdáknak. Sokat tanultunk önmagunkról, a családunkról, barátainkról és egy 22 fős vacsora szervezéséről.

Az elkészítésben Németh Ádám, gasztro kreatív vagy ahogyan mindenki ismeri a tv-ből a Magyar Konyhafőnök 2016 volt segítségünkre, aki zseniálisan és kreatívan oldotta meg a feladatokat a helyi adottságainknak megfelelően.

A vacsora menü pedig egyszerűen mennyei volt! Mindenki megtalálhatta benne a saját kedvencét vagy egyszerűen a többórás gourmet vacsorát élvezhette.

Íme a menüsor:

Káposztás pogácsa és/vagy Faszénparázson sütött és házi majonézzel készült padlizsánkrém
Ital: házi Lajoska pálinkavariációk és mentás vagy fűszeres-ágyas pálinka Szegi mama módra
Hideg, kapros tökleves sonkachips-szel – Ital: Etyeki zöldveltelini 2016
Bográcsos lecsó gerslivel, roston sült pisztrángfilével és "Lajoska szalonna"- morzsával – Ital: Badacsonyi Vulcanus 2012 
Zsályás tokaji borban pácolt, lassan sült mangalicaoldalas zellerpürével és pecsenyeszafttal – Ital:Szekszárdi Kékfrankos 2011
Csokoládé brownie és távol-keleti fűszerezésű erdeigyümölcs tartárral –Ital: Szekszárdi Cabernet Franc 2011 Barrique
Citrusos vanília créme brülée chiliszálakkal – Ital: Tokaji Cuvee 2016

A borok a TiBorok Pince kézműves borai, amelyek nem kaphatóak kereskedelmi forgalomban, csak a Szerethető Zöld Ház rendezvényein fogyaszthatóak.

 

Ádámot azért is dícsérem ennyire, mert nemcsak zseniálisan találta meg a hangot a családtagjainkkal és adta ki nekik a számukra legmegfelelőbb feladatokat az előkészítésben, hanem mert úgy tudta őket motiválni, hogy mindenki élvezettel dolgozott és találta meg a megoldásokat az adott fogások készítésekor. A legnagyobb inspirációt a 10 éves unokaöcsém kapta, aki a hétvége elteltével közölte, hogy ő séf lesz és alig várta, hogy a Séf mondja számára mit kell éppen készítenie.

19875367_1869583876639896_1100039181830894185_n.jpg

A képen a házigazda, Tibor a szülinapos és a Kreatív Gasztroműhely megálmodója, amelynek programjai 2018-tól lesznek elérhetőek a Szerethető Zöld Házban és a szülinapi gasztroparti séfje: Németh Ádám, gasztro kreatív, Magyar Konyhafőnök 2016, aki brilliáns 6 fogásos menüt állított össze a meglévő alapanyagokból és a TiBorok Pince kézműves boraihoz illesztve.

 

Hálásak vagyunk a családtagoknak és barátoknak, hogy ilyen aktívan részt vettek a közös vacsora elkészítésében és reméljük a főzés szenvedélye mindenkire átragadt egy picit. 

Köszönjük Ádámnak és Bernadettnek a türelmet és vacsorát!