Szerethető Zöld Ház Blog

Szerethető Zöld Ház Blog

Szökőév - szökőnap - Köszöntő születésnapomra

Potápi Rita
2024. 02. 29., cs – 09:52
A szökőév olyan év, amely több napot tartalmaz az év szokásos hosszánál, azért, hogy a naptárt (4 évente) szinkronba hozza a csillagászati (tropikus évvel) vagy évszakok szerinti idővel (latinul: annus bissextilis, azaz 'szökőnapos év'). Az évszakok és a csillagászati események nem egész számú napok szerint ismétlődnek, ezért a naptár, ami ugyanannyi napot tartalmaz, minden évben elcsúszik a világ eseményeihez képest. Ha időnként beillesztünk egy plusz napot az évbe – vagy egyéb módon időnként módosítunk az év hosszán – akkor ez a csúszás korrigálható.

Bakonyszücsi kocsmakvíz

Potápi Rita
2024. 02. 23., p – 10:14
Mit csináljunk télen egy zsákfaluban? Hideg tél, gyorsan esteledik, mindenki fáradt, mindenki otthon begubózik az otthon melegébe a családdal. Igen, de mi szeretünk barátokkal lenni, szeretünk közösségben lenni, szeretünk játszani. S elkezdődött...

Bakonyszücsi Disznótor

Potápi Rita
2024. 02. 14., sze – 08:48
Falu - közösség - hagyomány. Ez a hármas jellemzi a bakonyszücsi falu disznóvágását. A disznóvágás szerves része a magyar kultúrának. A magyar falusi népszokások közül a legtöbb embert megmozgató egyik közösségi esemény volt. Aki még nem vett részt egy jókedvű vidéki disznótoron, nem is tudja miből marad ki, főleg, ha ez Bakonyszücsön van.

Generációk harca? - NEM, pingpong party!

Potápi Rita
2024. 02. 09., p – 08:07
Téli időszak a pihenésre, a sok alvásra, a tűz melletti olvasásra való – azaz a feltöltődésre. Ilyenkor persze többször eszünk és csak úgy ugranak fel a kilók az emberre. Télen hamar besötétedik és mindenki, főleg egy zsákfaluban inkább az otthon melegében bújik meg, de mi van,…


Tiéd a ház! Nyári Élménycsomag családoknak

Potápi Rita
2024. 01. 28., v – 14:57
Minden évben a szülőknek fejtörést okoz, hogy hova is menjenek a nyáron. Nagyon sok anyukát ismerek, akik már januárban keresik a helyet a szabadság idejére és persze lehetőséget a gyerekeknek táboroztatásra. A Szerethető Zöld Ház vendégházunkat úgy alakítottuk ki, hogy családokra gondoltunk, így mindösszesen 10 férőhelyet tudunk biztosítani.

A kreativitás, mint életmód

Potápi Rita
2024. 01. 19., p – 14:08
A kreativitás, mint életmód. Így élünk mi. Kreatív emberként, a saját értékrendünk szerint éljük a világunkat egy bakonyi zsákfaluban. Szívünk-lelkünk és az elménk is nyitott az újra, az emberekre, az élhető közösségre és a változásra. A mai világban így is lehet élni, csak tennünk kell érte, azonban mindenkinek saját magának kell megtalálni az utat, amelyen halad. Mi ezt választottuk: a kreatív életformát.

Pajta lakásétterem Bakonykoppányon

Potápi Rita
2024. 01. 13., szo – 11:00
A Pajta Lakásétterem megnyitotta kapuit Bakonykoppányon 2014. január 10-én. Igazi élmény volt első vendégként ott lenni, megtapasztalni az élményt és jókat enni. Nyitvatartás péntek-szombatonként ebédidőben és vacsoraidőben. Előfoglalás szökséges a pajtavendeglo.hu oldalon.

2024 - A változások éve

Potápi Rita
2024. 01. 05., p – 11:39

 

"A változás mindig jó."

Mindketten valljuk ezt a mondatot már régóta. Visszatekintve az elmúlt évekre nem is csodálkozunk azon, hogy ez a mondat nem megriaszt minket, hanem inkább ösztönöz. Már beívódott a bőrünk alá, ott lüktet az ereinkben és halljuk minden dobbanását a szívünkben. 


Lakodalom van a mi utcánkban

Potápi Rita
2017. 07. 18., k – 10:30

Lakodalom van a mi utcánkban...avagy az első vendégvárás

 

Tavaly mikor még a felújítás kellős közepén jártunk megkerestek minket telefonon, hogy lakodalom lesz Bakonyszücsön és tudunk-e 2017. július 15-re szállást biztosítani. Nagy bátran mondtuk akkor, hogy addigra már kész leszünk, és szívesen látjuk őket, de május végéig mindenképpen jelezzék, hogy jönnek-e. Így is lett, mármint az ő részükről.