Nőnap alkalmából minden nőnek és férfinak

Nőnap alkalmából minden nőnek és férfinak

Nőnap alkalmából minden nőnek és férfinak

2024. 03. 07., cs – 09:27
Potápi Rita

A nők ünneplése nemcsak a férfiak feladata, hanem mi magunké is. Nők százai és ezrei harcolták ki és tették lehetővé, hogy most szabadon választhassuk meg, milyen életet éljünk. Tanulhatunk, választhatunk és meghatározhatjuk, hogy hogyan éljünk.

Mi döntünk

Így vagy úgy, de a mi felelősségünk, hogy

  • mit választunk,
  • milyen értéket közvetítünk a család, a barátok, a társadalom felé;
  • hogy miként értékeljük magunkat;
  • hogy mit engedünk meg magunknak és másoknak velünk szemben.

Ezt ma már mi döntjük el. Legyünk igazi nők, akik tudják mit akarnak és hova tartanak! 

Ünnepeljünk az irodalom szavaival

Köszönet a nőknek. Köszönet neked, aki megszültél. És neked, aki a feleségem voltál. És neked, te harmadik, tizedik, ezredik, aki adtál egy mosolyt, gyöngédséget, egy meleg pillantást, az utcán, elmenőben, vigasztaltál, mikor magányos voltam, elringattál, mikor a haláltól féltem. Köszönet neked, mert szőke voltál. És neked, mert fehér voltál. És neked, mert a kezed szép volt. És neked, mert ostoba és jó voltál. És neked, mert okos és jókedvű voltál. (...) Köszönet a nőknek, köszönet.

Márai Sándor

anő

Még egy gondolat

Az a társadalom, amely nincs abban a helyzetben, hogy a nőknek nagyobb szerepet adjon, nem lesz képes előbbre jutni.

A nők saját szemükkel nézik a valóságot, úgy, ahogy mi, férfiak nem tudjuk látni. Egy nő másképp lát egy problémát, másképp lát bármilyen dolgot, mint mi, férfiak. A kétféle látásmódnak ki kell egészítenie egymást, és fontos, hogy a megbeszéléseken ott legyenek a nők.

Ferenc pápa

Remélem, hogy az eddigi női-férfi közti zűrzavarok után egy hittéletbeli vezető: Ferenc pápa szavaival gondolkodunk tovább.

S remélem, hogy mi nők nem a dac, a düh eszközeivel, hanem a lágyság, a szeretet, az odafigyelés, a megoldásratörekvés eszközeit használjuk továbbra is - mindenki a maga szintjén: a családban, a munkában, a vállalkozásban, a közéletben. Így lehet esélyünk a békés együttélésre, a békére. 

Ne felejtsük el a férfiakat sem, akikkel együtt tehetünk mindezért!

Köszönöm a férjemnek, Tibornak, hogy elfogad olyannak, amilyen vagyok és mindenben támogat.

Boldog Nőnapot!