Blog: április 2024

Gyógyító növények - gyógynövények az életért

Potápi Rita
2024. 04. 22., h – 12:11
Gyógyító növények - gyógynövények az életért, olyan növények, amelyeknek élettani hatása kimondottan előnyös számunkra, sőt nagyanyáink tudták fejből, hogy melyik mire jó. Mi már elfelejtettük vagy nem tanultuk meg tőlük ezt a tudást, de törekednünk kell arra, hogy minél jobban megismerjük őket. Termesztésük kis mennyiségben, akár egy erkélyen is lehetséges és mindig kéznél van egy megfázásnál vagy egy jó étel készítéséhez.

Fűszeres élet a konyhában

Potápi Rita
2024. 04. 12., p – 07:52
"Egy kert csak azért olyan megnyugtató, mert a növények nem tudnak szaladni. Képzeljük el, milyen lenne, ha a paradicsomaink, rózsáink vagy magnóliáink mozognának. Kénytelenek lennénk kerítést építeni, hogy magunk mellett tartsuk őket, különben megszökne tőlünk a zöld. Ehelyett elültetjük szépen a cserjéket, bokrokat, füveket, amelyek aztán életük végéig kitartanak ott."/Peter Wohlleben

Végre itt a tavasz? Vár a kert

Potápi Rita
2024. 04. 03., sze – 16:23
Végre itt a tavasz, meleg van nappal, csak az a szél ne fújna. Néha még este hideg van, így jó bebújni a meleg ágyba, de reggel a nap már korán besüt a hálószobába. A virágok kinyíltak, a fák rügyeznek, de a testünk még mindig azt mondja, ne siess! Így a kerti munkák is javában folynak, így vagy úgy.