Párnaimádattól a Párnaparadicsomig

Párnaimádattól a Párnaparadicsomig

Párnaimádattól a Párnaparadicsomig

2017. 01. 05., cs – 11:50
Potápi Rita

Párnaimádat

Gyerekkorom óta imádom a párnákat. A párna számomra a melegséget, puhaságot, biztonságot, szeretetet és gyógyulást jelenti. Gyerekkori emlékeim között többször is főszerepet játszott a Párna. Először is volt egy kutyapárnám, amellyel aludtam és amelyet megmelegítettem, mielőtt ágybabújtam és a fülemhez tettem. (többször volt fülgyulladásom és ez nagyon jót tett neki).

Másodszor nagyanyámmal és nővéremmel egy falun élő rokonunknál a tisztaszobában aludtunk hatalmas tollas párnák és dunyhák között. A szoba hőmérséklete hideg volt, hiszen a tisztaszobában nem fűtöttek, és amikor az orrunkat kidugtuk a dunyhák és párnák alól, szinte lefagyott. De alatta olyan, volt mint egy meleg katlanban. Hatalmasat aludtunk és nem is vettük észre, hogy milyen sokat.

Harmadszor pedig a nagyanyám gangos parasztházának minden szobájában  volt legalább 4-5 párna, amelyeket ő hímzett vagy plusz még egy-kettő, amelyek díszpárnák voltak. Nyugodtan mondhatom én párnák közt nőttem fel. Imádom ma is őket, főleg azokat, amelyekhez érzelmileg kötődöm, vagy én csináltam vagy újrahasznosított.

A házunk nappalijában jelenleg 10, a hálónkban az ágyon 4, az ágyban 6 darab párna van.

A nagyanyáim hímzett párnái, ebből most csak egy látható itt.

1.jpg

2.jpg

A két képet Oláh Gergely Máté készítette.

DIY párnáim rózsaszín, régi pólókból és a nagynéném horgolt terítőcskéjével, illetve egy darab varrás nélküli csomózós technikával készült kedvenc rózsaszín és mintás pólóból készült.

3.jpg

A vendégházunkban  20 darab OLD BLUE farmerból újrahasznosított párna van, amelyek egyenként is különlegesek.

3 darab (olajzöld, olajkék és csokoládébarna) párna, amelyeket ajándékba kaptam a barátnőmtől Timcsitől ezért sokat jelentenek számomra és kb. 6 darab piros vagy piros alapon fehérpöttyös párna, amelyet én készítettem el. A piros párnákból még a fürdőszoba leülő padjára is jutott kettő.

4.jpg

De vannak régi függönyanygokból készült, nagy kiülős párnáink is.

5.jpg

Talán kicsit eltúloztam? Szerintem nem. Aki majd vendégként idejön szeretni fogja a párnákat. Gyertek el Ti is idén nyáron nyitjuk meg a vendégházunkat!

Még van egy-két párna, amit a Párnázatossal fogok elkészíttetni: gyerekorunk párnáit. Férjemnek egy zöld malacot és nekem egy kutyapárnát. 

Így már egy igazi Párnaparadicsommá válik a mi Szerethető Zöld Házunk!