Pajta lakásétterem Bakonykoppányon

Pajta lakásétterem Bakonykoppányon

Pajta lakásétterem Bakonykoppányon

2024. 01. 13., szo – 11:00
Potápi Rita

Pajta Lakásétterem

 

Végre! Évekig vártuk, hogy valaki a közelben a mi falunkban vagy a szomszéd faluban nyisson egy éttermet. 2024-ben eljött az idő és Bakonykoppányon január 10-én megnyílt a A Pajta Lakásétterem. Időpontot foglaltunk és aznap délben mi voltunk azok a szerencsések, akik az első vendégek lehettek Csillánál és Zsoltnál a Pajta Lakásétteremben. Már alig vártuk!

Odaérvén Zsolt fogadott minket kedves csau csau kutyájukkal, aki rögtön belopta magát a szívünkbe, persze a két cica is. Beléptünk a házba és Csilla fogadott minket kedves mosolyával.

Csilla

Rövid bemutatkozás után az asztalhoz ültünk és mi külön kértük őket, hogy üljenek az asztalhoz és meséljék el a történetüket, hogy kerültek Bakonykoppányra és honnan jött az ötlet a lakásétteremhez. Ezalatt körbenéztem és tetszettek az apró kis dolgok, amelyekre Csilla különösen figyel a fűszertartók, az olajok, a konyhai falicsempék. Kicsi részletek mégis, olyan sokat elmond a házigazdákról. 

Konyha      konyha1

 

konyha2

Zsolt mesélt, Csilla pedig a hátunk mögött készítette frissen az ételek egy részét. Észre sem vettük, de már az asztalon is volt az előétel majd a levesek, a főételek, s mire a desszerthez értünk már olyan volt, mintha otthon lennénk. El is repült az idő, már négy óra is elmúlt, hosszúra nyúlt az ebéd, de nagyon megérte.

eloetel

Imádtuk a retro ételeket bakonyi és sváb ízekkel. Az előételtől a desszertig különböző ételsort ettünk végig és mindkettőnk elégedett volt a minőséggel és mennyiséggel. Sőt a férjem nem is fűszerezett meg semmit, ez azt jelenti, hogy a fűszerezés egyensúlyban van az ételben.

A menü

Hideg kacsamáj zsírjában sütve,

Sváb palacsinta leves,

Savanyú burgonyaleves,

Bakonyi szűzérmék pirított burgonyagombóccal,

Tejfeles erdei gombás csirkemell petrezselymes rizzsel,

Túrókrémes palacsinta,

Mákos palacsinta.

Szeretünk enni és kóstolni, ezért megkérdeztük, hoyg mennyire zavarja őket, ha a másik ételét is megkóstoljuk ott előttük (otthon is így szoktuk). Így tényleg mindent megkóstoltunk a megrendelt ételekből. Még sosem ettem mákos palacsintát, de itt mivel mindenből ettünk így egy jutott nekem is belőle.

Otthon éreztük magunkat:

  • csak nem nekünk kellett főzni,
  • felszolgáltak nekünk,
  • szép környezetben voltunk,
  • jókat beszélgettünk és
  • ami még fontos - mosogatni, elrakodni már nem nekünk kellett.

Hát ilyen egy igazi lakásétterem. Képeket az ételekről szándékosan nem tettem fel, menjetek el hozzájuk és ízleljétek meg személyesen!

A Pajta

 

A lakásétterem egyben az otthonuk is, de terveik szerint hamarosan az udvaron álló külön épületben a Pajtában lesz lehetőség előfogalással ételeket fogyasztani maximum 14 főnek.

A_Pajta_pajtavendeglohu

Igazán ízletes ebéd volt számunkra és úgy hiszem nem csak egy kitünő ételsort, szép környezetet élvezhettünk, hanem két barátot is nyertünk a házigazdák személyében.

Hazigazdak

Mucska Csilla és Mucska Zsolt

Ha itt jártok, beszélgessetek is velük! A környéken remélem hamar elterjed a jó híre. Mi már szeretjük és a Szerethető Zöld Ház-ban járó vendégeinknek is jó szívvel fogjuk ajánlani.

Tegyétek ti is ezt! Foglaljatok időpontot, egyetek jókat náluk, beszélgessetek velük és keltsétek jó hírüket a most induló Pajta lakásétteremnek Bakonykoppányon!

Előfoglalás szükséges a www.pajtavendeglo.hu oldalon.

#pajtalakasetterem #lakasetterembakony #bakony #bakonyiizek #svabetelek #retro #retroetelek #lakasetterem #pajtavendeglohu

#bakonyszücs #bakonykoppány #bakonybel #ugod #beb #csot