Leköltöztem a nyárra

Leköltöztem a nyárra

Leköltöztem a nyárra

2016. 06. 18., szo – 11:37
Potápi Rita

Leköltöztem! Hurrá!

Leköltöztem, igaz csak a nyárra, de egy felújítást a fővárosból illetve csak hétvégenként nem lehet már intézni. Úgy döntöttünk, hogy most már mindenképpen valamelyikünknek több időt kell a házunknál tölteni, ha haladni akarunk. Így én lettem az a szerencsés, aki leköltözött június elejétől a Szerethető Zöld Házunkba.

1-2 hét Hatalmas lelkesedéssel és lendülettel kezdtemel dolgozni és nem számított a fizikai megterhelés sem (20-20 talicska murva vagy kavics hordása). Élveztem minden percét. Esténként, hisz egyedül voltam pedig nekiálltam kreatívkodni: festegetni kisebb inkább érzelmi oldalról fontos dolgokat elkészíteni. Így lett kész a nagyapámtól örökölt szék (én barkácsolásnál használom a mérete, alakja és magassága miatt) is szép színes.

1.jpg

Nagyapám öröksége

2.jpg

A lábak színes ceruzák lettek!

Nappal a kerttel foglalkoztam a legtöbbet, esténként festegettem és vártam a hétvégét, hogy a férjem is ott legyen velem, hiszen ilyen sokat még nem voltunk külön egymástól. Reggelente kávéval a kezemben kint ültem a kertben (amely éppen átalakulóban volt) és néztem, hogy mi hova kerüljön, mit hova tegyünk virágokban és más egyébben, amelyet megálmodtunk. A reggeli napsütésben nemcsak a fecskéket nézhettem, hanem egy perlekedő rozsdafarkú madárpárt is. Megfizethetetlen élmény, hogy így kezd a napodat!

Természetesen a szellemi kihívásokat is beterveztem erre a nyárra, feliratkoztam egy online nyári 5elemes online tanfolyamra KicsiVúhoz, így a főzés kitalálása se okozott gondot és nagyon élveztem eztafajta kihívást. 

A kert adta a legnagyobb örömöt számomra. A kert, amelyet megálmodsz és amelyet Ő maga átalakít, hiszen nem mindenhova lehet tenni növényeket a talaj, a napfény és szél miatt. Elkészült a magaságyásunk is, amelybe nemcsak a növények kerültek bele, hanem a maradék faanyagokból és egy kis festék segítségével a növényeket is megjelöltem. :-) 

3.jpg

4.jpg

Magaságyás

Így telt az első két hét.