Éljen május elseje

Éljen május elseje

Éljen május elseje

2015. 05. 01., p – 07:15
Potápi Rita

Május elseje a munka ünnepe. Gyerekkoromban a kötelező, nagy felvonulások ideje a későbbiekben a majálisok és ma már igazán a munka ünnepe. Ezt a napot többször ünnepeltem kerti munkával és idén ketten is ezt tettük. Tennivaló van a kertben hiszen egy hét alatt a gaz is 10-15 centimétert nőtt. Érdekes a virágok azok nem nőnek ilyen gyorsan. Kora délelőtt érkeztünk meg a házhoz és a megnövekedett gaz láttán úgy döntöttünk első a kert és szó szerint az előkert. Megmutatom, hogy hogyan nézett ki tavaly augusztusban, idén márciusban és most május elseje kora délutánra.

1.jpg

Augusztus, március, május

A kis kék virágot is ki kellett vágnunk, mert alatta a borostyán indái teljesen ellepték a földet és itt nem látható, de egy régebbi bejegyzésben harc az elemekkel láthattátok már, hogy két láb kitámasztással és két kézzel kellett kirángatni a terméskövek közül ezeket.

2.jpg

Harc az elemekkel

Ezenkívül az orgonabokrok, amelyeket szintén kivágtunk, (bár a kedvenc virágom és gyönyörű volt) mert az utcára néző kerítést veszélyeztette. Rengeteg hajtás bújt ki a földből azokat is kiástuk, vágtuk, ahogyan csak lehetett. Gigászi munka volt! De lesz még orgonánk ugyanitt, csak fiatalabb hajtásokból és nem rögtön a kerítésnél.

3.jpg

Előkert

Ilyen lett végül. Kiváncsian várom, hogy egy-két virágmag, amelyet elültettünk, hogyan fog előbújni a követlező hónapokban. Vagy mást kell ide terveznünk például sziklakertet. Most már csak a természeten múlik, hogy lesz-e virágoskert vagy inkább sziklakert készüljön ide...