Az élet víze

Az élet víze

Az élet víze

2014. 09. 03., sze – 21:50
Potápi Rita

Ezt a képet látva az interneten én már ujjongtam, mikor rátaláltunk a Házra, hiszen egy kút az élet, a víz nekem egy és ugyanaz. Aztán jött a kiábrándulás.

1.jpg

(Fotó eredetét nem tudjuk)

Emlékeztek az "Ez várt ránk" posztra és a képre a kútról?

2.jpg

Sajnos a kút menthetetlen volt. Legalább is, az ami a tetején volt szószerint derékbatört, mert a vastag fa elrohadt. Ami menthető volt belőle az a hosszú lánc és a rúd, amelyen a lánc volt, a többi mind tűzifa lesz. Benne mocsok és piszok - ez szerencsére csak egy kisztításra vár. De most nem ez a prioritás ezért gyorsan letisztítottuk a rothadt fától és befedtük, hogy ne essen bele semmi. 

3.jpg

Terveink illetve az ütemterv szerint erre 2015-ben fogunk erőforrásokat szánni, azaz időt és pénzt. Be kell még vizsgáltatni a vízét is a tisztítás után. Állítólag a bakonyszücsi víz nagyon jó és karsztvíz, Innen többet is megtudhatunk: http://bakonykarszt.hu/_user/file/tajekoztatok/fuzet_bakonykarszt.pdf

A belső pletykák szerint, azok akik ide költöztek a faluba, már két családnál is ikrek születtek. Akkor ez tényleg az Élet Víze! Gyertek hozzánk vizet inni! Na még nem a kútból, hanem a vízcsapból!