Augusztusi befőzések
Potápi Rita
Paradicsom, paprika, káposzta és csupa-csupa finomságok
Az újonnan átalakított mobilkonyha asztalom fiókjából előkerültek a családi receptek és persze kis kreativitással újítások is kerültek némely receptbe.
János nagymamájának köszönhetem azt a rengeteg paradicsomot, amely befőzésre várt. Nem terveztem a befőzést, hiszen a mi kis magaságyásunkban annyi zöldség és fűszernövény van, amely a nyárra elgendő. Sok a munka is, de hát ennyi szép paradicsomot ki hagyna kidobni?
Tudom idő és munka is, de akkora öröm lesz majd télen csak levenni a polcról...
Így előkerültek a régi receptjeim is és újításokat is vezettem be az új fűszereimmel (fuszeresz.hu).
Így lett hát paradicsom, ketchup a kapott paradicsomból
és uborka, (a kovászos uborka se hiányozhatott)
csalamádé apukám receptje és egy-két plusz kiegészítővel,
és hordós savanyúság is (a közeli mintagazdaság és a kertünkből).
Persze nem egy nap alatt, hanem így augusztus hónapban.