A kert

A kert

A kert

2016. 06. 28., k – 11:40
Potápi Rita

Június második fele és most van itt az idő, hogy a kertet kialakítsam úgy, hogy jövőre 2017-ben már minden szeglete élvezhető legyen és nemcsak a mi örömünket, hanem majd a szállóvendégeinknek is öröm legyen a kertben lenni, kiülni, beszélgetni, enni-inni, főzögetni.

Véleményem szerint a legtöbb ember nem is tudja, hogy milyen öröm az, amikor a saját kertjét alakíthatja és azokat a kisebb álmokat valósíthatja meg, amelyeket már gyerekkora óta a szívében-lelkében hord. Valamikor régen még egy évet tanultam dísznövénykertészetet és igaz a latin neveket, a vizsgaanyagokat már rég elfelejtettem, de mire való a fantázia és mire való az internet. Kedvenc oldalaim így nemcsak a pinterest kreatív oldalai, hanem a www.botanikaland.hu, agrowebshop.hu, bakker.hu, Bálint gazda oldala, disznovenywebaruhaz.hu oldalai lettek. Persze volt és van telefonos segítségem is! Édesapám, aki idén 74 éves és ha valakit "zöldujjú"-nak hívhatnak, akkor ő az. Lajoska, akinek a keze alatt a növények burjánzani és virágozni kezdenek. Megvallom, azért az álmok, édesapám és az internet világa mellett szakkönyvek is előkerültek a könyvek közül és esténként azokat bogarásztam. Tudnom kellett, hogy idén már most olyan növényeket szabad csak ültetnem, amelyek "túlélők" és persze évelők is. Így került a 120 levendula, a rózsák, a sziklakerti növények, a virágzó cserjék és minden más a kertünkben. A növényeknél a nagyságuk, méretük és szépségük mellett figyelembe kellett vennem a férjem méhecskecsípés allergiáját, valamint azt, hogy nem lehet a növény levele, termése bármely része mégcsak részben sem mérgező, hiszen szeretnénk, ha családok a gyerekeikel a vendégeink lennének jövőre.

A kertnél fontos számunkra, hogy legyen egy rész, amelyet a gyerekek is tudnak használni és nem vetekszik a falunk EU-s minőségű játszóterével, valamint lehessen akár jógézni is kint a kertben. Legyen gyereksarok, ahol a gyerekek bújócskázhatnak, játszhatnak, legyen evésre alkalmas hely, legyen tábortűzhely, legyen egy gyümölcscserjés rész (hiszen van két ribiszke, egy szeder és egy egres/pöszméte bokrunk) és legyen egy romantikus rész is a virágzó díszcserjékkel.

Minden nap nagy örömmel álltam neki a kert különböző részeinek kialakításához. Ime egy két kép. A véglegest majd, ha kész lesz a kert, ősszel mutatom meg.

Persze a kreatív énem sem hiányozhat a kertből!

2.jpg

folytatás következik a nyár végén ill. ősszel!